BOBOIBOY MUSIM 3 EPISODE 24 JAGALAH BUMI BAHAGIAN 2

Sementara itu, Tom mengarahkan konco-konconya untuk menggunakan Tembakan XYZ dengan memancarkan laser kuat ke angkasa untuk menghalang perjalanan pulang Sampahbot ke Bulan. Rupa-rupanya, kekuatan tersebutlah kekuatan yang membuatkannya menjadi BoBoiBoy Api. Tetapi malangnya dia bertembung dengan Adu Du ketika hendak keluar lantas dia terus pecut tanpa menyedari yang bola kuasa mengekorinya. Ini adalah berkat daripada kebijaksanaan akal BoBoiBoy yang terdengar hebahan Ravi yang menyebut “alien yang tamak”, lantas memanfaatkan sebatang jari yang masih elok itu dengan menyuruh Gopal menggunakan kuasanya melalui jari itu dan menyasar batu-batan di belakang Scambot untuk ditukarkan menjadi emas. Sedang dia rancak menimbangnya, tiba-tiba Gopal muncul dan ianya mengejutkan BoBoiBoy. Harga yang ditawarkan olehnya telah membuat Adu Du pengsan. Bola api miliknya justeru membakar seluruh kedai. Kemudian Yaya menanyakan kepada BoBoiBoy mengapa ia membakar banyak tempat di seluruh pulau.

Akhirnya siaran langsung bersambung dan Ravi melaporkan bahawa kapal angkasa sudah tersembam di atas permukaan Bulan. Walau bagaimanapun, kali ini Adu Du berkeras untuk berbuat demikian, maka Tom memulangkan kunci kapal angkasa Adu Du, kemudian kelima-lima Panglima Scammer termasuk Bago Go menaiki semula kapal angkasa masing-masing dan menghujani seluruh bandar Pulau Rintis dengan bedilan laser bertubi-tubi! Di malam harinya, BoBoiBoy tidak dapat tidur kerana berbaring di tengah padang sekolah. Akhirnya Adu Du kalah dan Ochobot dikembalikan semula. Maka Gopal tanpa teragak-agak merestui urusniaga ini lalu khusyuk berkhayal menjadi jutawan dengan menjual air dengan harga sebanyak ini, tetapi dia segera ditempelak oleh Ying kerana jelas-jelas itu adalah duit rompakan. Tidak dapat berbuat apa-apa, BoBoiBoy dan Fang terpaksa berundur dahulu.

Tetapi Tok Aba pula diserang oleh Robot Hamba yang dihantar oleh Adu Du, sekaligus membuka satu lagi peluang untuk BoBoiBoy dan kawan-kawan menggunakan kuasa baru mereka.

Apabila Scambot cuba membantai semula Sampahbot, ia sekali lagi ditangkis oleh wira utama dengan Pencakar Sampah Halilintar. Adu Du yang mengetahui mengenai hal tersebut melalui Probe telah menyamar sebagai seorang murid dan memasuki kelas 5 Jujur.

Episodee minum, Ibu Bu terasa nikmat sekali!

Lima Panglima Scammer turut mengekori mereka sehingga jauh dari tempat tadi. Buml Cikgu Papa, saat kebakaran ada seseorang yang melarikan dari tempat kejadian perkara. Tetapi selepas menjadi baik, jiwanya seperti tin kosong yang tidak berisikan apa-apa.

  AVIONUL CU SERPI FILM ONLINE SUBTITRAT GRATIS

Adu Du dan Probe juga tidak terkecuali daripada aksi keperwiraan apabila Probe bertukar menjadi Super Probe untuk menyelamatkan seorang budak lelaki daripada dihempap oleh papan nama kedai yang terkena tembakan laser.

Скачать Boboiboy Galaxy EP 22 – смотреть онлайн

Setelah dijelaskan oleh Probe akan tujuan asal Adu Du, iaitu menakluki Bumi untuk mendapatkan koko, maka Ibu Bu mula memuji usaha anaknya itu lalu bertanyakan akan perkembangannya.

Pagi harinya, BoBoiBoy datang ke lokasi kebakaran terkini yang terletak di gudang lapangan sekolah. Dalam saat kecemasan ini BoBoiBoy dan kawan-kawan memujuk Adu Du supaya dia mencari akal untuk mengatasi musuh. Si ketua yang bantut dan berbaju serba merah menyoal semula konco-konconya tentang rancangan mereka.

Sedang rancak mereka menonton TV, tiba-tiba kaca TV di gerai Tok Aba bertukar siaran dengan pengumuman yang dibuat oleh Adu Du yang mengatakan dia ingin merampas kesemua biji koko. Jawab Adu Du, kapal angkasanya pada asalnya adalah kapal pengangkut sampah dan tidak mempunyai senjata langsung. Berita rompakan bank ini menjadi viral melalui berita TV33 yang disampaikan oleh Ravi J.

Probe berasa geli hati mendengar nama timangan Adu Du itu sementara pergi membawakan air untuk tetamu kejutan itu. Mukalakus bangkit kembali dan berjaya mengalahkan 2 peringkat mussim BoBoiBoy. BoBoiBoy menanya Adu Du apakah yang kapal angkasanya boleh lakukan untuk berlawan dengan musuh mereka. Pada masa jxgalah sama, Megabot Scambot sudah siap bercantum dan melakukan salvo pertama. Dan akhir sekali, si abang sulung selaku ketua mereka memperkenalkan diri.

BoBoiBoy menceritakan perkara yang berlaku kepada kawan baiknya itu dan dia merasakan yang Yaya pasti menjadi sasaran seterusnya.

Paling teruk, BoBoiBoy Angin telah terlalu banyak makan biskut tersebut sampai menjadi gembira tak terhingga. Komputer telah mendapat satu idea, iaitu menculik rakan-rakan BoBoiBoy. Liputan berita Ravi terpaksa berhenti seketika untuk iklan.

BoboiBoy Episode 12 – BoBoiBoy Cyclone , Bago Go & Tokugawa! Hindi Dubbed HD p |

Dia disumbat ke dalam kotak punca kuasa Mukalakus sebagai sumber kuasa utama. Ochobot juga tidak mengingati jenis kuasa Gopal kerana BoBoiBoy menendangnya dengan kuat. Sementara boboibly, setelah dirawat oleh Probe kerana emosinya dipengaruhi biskut tercemar, Adu Du memanggil seorang penjual senjata haram ke kapalnya. Dua lawan itu bersaing sengit di atas balapan sehingga sanggup menggunakan kuasa super mereka, tetapi perlumbaan berkesudahan dengan keputusan yang luar jangkaan dan menimbulkan rasa tidak puas hati Fang.

  BOKURA WA MINNA KAWAISOU EPISODE 1 RYUANIME

Akan tetapi, mereka harus melalui Jxgalah Pak Senin Koboi yang dikuasai oleh kucing sewel, maka Fang mencadangkan agar mereka membawa biskut sekali ke situ untuk menumpaskan kucing itu. Bola kuasa dapat dihidupkan setelah dimasukkan sedikit koko Tok Aba. Fang pula melompat dari bawah ke atas bumbung bangunan lalu cuba menyerang kapal Tom dengan Serangan Bayang, tetapi gagal.

Itu membuatkan Banagian Du berasa terkejut lalu terus meluru masuk ke dalam markas. Sementara kapal-kapal Lima Panglima Scammer mengepung kapal Adu Du, Bago Go melakukan cubaan terdesak untuk memujuk Tom supaya mengasihani musuh mereka yang merupakan budak-budak dan robot comel.

Download Subtitles and Closed Captions (CC) from YouTube

Setelah keadaan elok, Robert cepat-cepat mengikat meter parkir kereta untuk ditarik cabut dengan jip seperti dalam pelan rompakan asal mereka. Tetapi setelah diberitahu bahawa “progress tergendala” dan Adu Du telah berubah menjadi baik, dari teruja Ibu Bu terus bertukar menjadi hampa lalu menegur anaknya bahawa seluruh keturunannya adalah jahat-jahat belaka, malah yang paling baik pun adalah Pakyeye yang menubuhkan Yayasan Kejahatan untuk membetulkan semula penjahat yang bertukar baik.

Adu Du sempat menetapkan kapal kepada kuasa maksima dan Ying pula menyuruh semua orang berpegang kuat-kuat. Kemudian, Sampahbot cuba turun ke Bulan dengan “berenang” di angkasa.

Demi melancarkan aksinya, Ibu Adu Du memberikan dua hadiah untuknya sebelum sang ibu pulang. Tekadnya adalah menghabisi sekaligus membunuh BoBoiBoy. Dua hari sebelumnya, TV33 menayangkan sebuah berita tentang kejadian kebakaran di lima tempat berbeda dalam waktu berdekatan.

Disebabkan masalah ingatan yang tidak jaglah, Adu Du dan konco-konconya berjaya menipu dan menghasutnya supaya bersubahat dengan mereka.

Author: admin